StressMaster

Hvorfor også en uddannelse som Stress Master?

 

I foråret 2017 blev jeg selv sygemeldt med stress og var igennem et forløb på 4 måneder, og som endte ud i at jeg blev fritstillet fra mit job - faktisk uden at jeg følte at min arbejdsgiver helt forstod årsagen til min sygemelding. En sygemelding, som i øvrigt var en ret stor kamel for mig at sluge - fordi jeg var jo ikke syg!.

 

Og der gik også en rum tid inden jeg selv helt forstod den rette sammenhæng - det var så let at hænge min stress op på, at jeg havde været igennem en meget langvarig og udfordrende skilsmisse. Den reelle årsag, var dog, at jeg ikke blev mødt og løftet i mine spidskompetancer, kompetancer der ellers var velanerkendt bredt i banken, men stod nu midt i at skulle tilpasse mig et nyt og tungt it-system. Nok var blot nok nu.

 

Men hvorfor tog det mig så, så lang tid at erkende, hvad problemet virkelig var - fordi jeg var super glad for min arbejdspalds gennem 35 år, og som har været god for mig at være ansat i. Jeg havde nogle skønne kollegere og en chef, som havde været mig en god støtte igennem min skilsmisse. Det er svært at sige farvel til noget, som har gavnet én i mange år. Hovedet ville gerne blive, men kroppen sagde nej og lagde sig derfor ned med stress.

 

Det fik mig så til at gennemføre uddannelsen som StressMaster hos Lisbeth Fruensgaard i Vejle. Jeg fik herigennem en dybere indsigt i stressens gøren og væren.

 

Jeg tror yderligere på at vi alle er langt mere påvirket at stress end vi er klar over - vi er blot blevet vant til at sige pyt, det er lige meget, tænk ikke mere på det, nu gør jeg det her for dig, så gør du nok noget andet for mig (på et tidspunkt ...), jeg gør bare som jeg plejer, du får ret jeg får ro ... og meget mere i den dur. Kan du genkende dig i det?

 

For hver gang du går på kompromis med dig selv og bare tilpasser dig, påvirkes du af den usunde stress. Og selvom det måske kun er i mindre omfang eller lidt af gangen, påvirker du kroppen og dermed dit helbred i negativ retning. I mit tilfælde var mængden af mange små tynde enkeltsstående lag igennem lang tid medårsag til at mit kollaps blev stort og langvarigt, som det gjorde. 

 

Been there, done that and never again. Og derfor kan jeg hjælpe dig til den samme indre frihed. Vil du læse mere om uddannelsen, klik herNever get so busy

 

making a living

 

that you forget

 

to make a life